به نظر من ضرورت توجه به تغییر فرهنگ اقتصادی، یکی از دلایل مطرح شدن اقتصاد و فرهنگ در نامگذاری امسال است. بر این اساس، باید به بررسی و آسیبشناسی فرهنگ اقتصاد خود پرداخته و سعی کنیم آسیبهای این حوزه را برطرف کنیم.
نامگذاریهای سالهای اخیر و تاکید بر اقتصاد مقاومتی نشان میدهد که اقتصاد دارای جایگاه مهمی است که اگر به آن توجه کنیم، نهتنها میتوانیم اثر تحریمها را کم کرده و آنها را دور بزنیم، بلکه با این کار بسترهای لازم برای توسعه کشور را نیز فراهم میکنیم.
هر کشوری دارای چند نیاز اصلی است و در صورتیکه آنها تامین شود، طرفهای خارجی کمتر میتوانند بر آن کشور فشار بیاورند. غذا، پوشاک، مسکن، بهداشت و اشتغال درصورتی که تامین شود، فشارهای دشمنان بیاثر خواهد شد.
هماکنون جمعیت ایران به 77میلیون نفر رسیده است. ما باید با برنامهریزی به سوی خودکفایی در تامین مواد غذایی موردنیاز مردم برویم.
باید تلاش کنیم تا با تکیه بر تواناییهایی که خودمان داریم، به این اهداف برسیم. تحقق این مسئله باعث میشود تا دشمنان نتوانند از اقتصاد به عنوان اهرم فشار علیه ما استفاده کنند.
در اقتصاد مقاومتی، کشور باید روی پای خود بایستد و نیاز به بیگانه را کاهش دهد و این نخستین مسئلهای است که باید در تحقق اقتصاد مقاومتی به آن توجه کنیم.
مروری بر ظرفیتهای خراسان جنوبی، نشان میدهد که تمام زمینههای لازم برای جهش اقتصادی این شهر فراهم است. فقط برای استفاده از این ظرفیتها باید استانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی و بخش خصوصی تعامل با یکدیگر را بیشتر کرده و با تشریک مساعی و همفکری، موانع و مشکلات اقتصاداین استان را شناسایی و البته قوتها را تقویت کنند.
در این بین برای توسعه صادرات ، میتوانیم به صورت مرتب و سالانه، نمایشگاههایی از تواناییهای خودمان در کشورهای همسایه برگزار کرده و زمینههای لازم برای افزایش تعامل تاجران خراسانی و کشورهای همسایه را فراهم کنیم.