♣♣♣ به وبلاگ میدان داران فرهنگ خوش آمدید♣♣♣ اردیبهشت 93 - اقتصادوفرهنگ باعزم ملی ومدیریت جهادی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ماباید فرهنگی راکه اقتصادمبتنی بر آن شکل گرفته، مدیریت و تغییر دهیم . به عنوان نمونه در فرهنگ اسلامی، زکات از سود رفتارهای اقتصادی به عنوان یک عامل رشد و نمو اقتصادی معرفی شده است در حالی که به ظاهر زکات از دست دادن بخشی از سود و سرمایه آینده است. مهندسی فرهنگ اقتصاد اسلامی به این معناست که این فکر که زکات از دست دادن نیست بلکه افزایش و نمو و زیاده در مال است، پذیرفته و به عنوان باور درآید تا در رفتارهای اقتصادی جامعه خودش را نشان دهد و شخص به قصد افزایش ثروت و سرمایه به زکات اقدام کند.

  برای دست یابی به اقتصاد مقاومتی ،نخست می بایست مدیریت فرهنگ سازی به جهت تغییرات لازم از طریق مهندسی فرهنگ اقتصادی انجام گیرد تا جامعه درمسیری قرار گیرد که به دو اصل توانستن و مقاومت در برابر فشار برسد و شکل جدیدی از اقتصاد و تولید را سامان دهد که ضمن برآورده کردن همه نیازهای اساسی جامعه، در برابر هرگونه فشار سلطه گران و مستکبران مقاومت کند و از استقلال و خودکفایی بهره مند شود و به مسیر رشد و شکوفایی خود ادامه دهد.

 ناشران نقش اساسی در فرهنگ سازی دارند و باید از این توانمندی در سال فرهنگ و اقتصاد استفاده بهینه شود.در حوزه های مختلف، بایدالگو و مبنای جهت گیری ها ، تلاش های علمی و فرهنگی قرار گیرد.همچنین ،با هوشیاری از نیروهای خلاق و موثر جامعه در مسیر توسعه استان بهره گیری شود و ضمن اعتماد به مسئولان، اعتماد بین مردم و مدیران تقویت شود.


برای اعتلای خراسان جنوبی در بخش های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیازمند عزم و جهاد همگانی هستیم.تنها در سایه آرامش، هم دلی و تکیه بر منابع مادی و انسانی خلاق، خراسان جنوبی شکوفا می شود.






تاریخ : جمعه 93/2/26 | 4:51 عصر | نویسنده : حسن رضاترابی | نظرات ()
 در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به اولویت اول که تولید داخلی است توجه کنیم و از ورود هر گونه مواد و کالای خارجی به کشور جلوگیری کنیم. با مطالعه سیاست های اقتصاد مقاومتی می توان به این نتیجه رسید که برای تحقق این مهم به کار فرهنگی نیاز است.بنابراین برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید با رویکرد اقتصاد دانش بنیان که با فرهنگ سازی همراه شده رو به جلو گام برداشت. 

برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید کار اساسی انجام داد که می توان به آموزش این مسئله از طریق مدارس و رسانه ها اشاره کرد بطور مثال در حال حاضر فرهنگ کشور، علم را در مقابل ثروت قرار می دهد و در موضوع انشاء دانش آموزان عنوان می شود علم بهتر است یا ثروت، بنابراین باید به این مسائل رسیدگی شود.

متاسفانه در برخی اوقات ضعف در آموزش فرهنگی باعث شده، که علم در مقابل ثروت قرار گرفته شود که این موضوع با اقتصاد دانش بنیان در تضاد است و این موضوع ناصحیح را القا می کند که دست یابی به علم و ثروت با همدیگر ممکن نیست این در حالی است که علوم ثروت ساز یکی از موضوعات اصلی اقتصاد دانش بنیان است.

باید رویکرد فرهنگی بصورت ریشه ای اصلاح شود و حتی فیلم هایی ساخته شود که اشخاص با تحصیل علم به ثروت دست یافته اند و با کار آفرینی زمینه اشتغال دیگران نیز فراهم شود.

اگر نگاه فرهنگی به قانون بطور صحیح اصلاح نشود، با تدوین قانون نیز نمی توان مقدمات شکوفایی اقتصاد را فراهم کرد . بنابراین باید به کارآفرین و تولید کننده و هرشخصی که به کشور ارزش افزوده اضافه می کند، احترام گذاشت.

با توجه به محدودیت ارزی، باید از واردات برخی کالاها مانند: محصولات کشاورزی، پوشاک جلوگیری کرد و از تولیدات داخلی استفاده شود. البته با اعمال نظارت کافی نیز باید مانع شد که مصرف کننده داخلی نیز متضرر شود.

افق مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی علاوه بر دست یابی به اهداف کوتاه مدت، نیل به افق های بلند مدت اقتصادی است .بنابراین برای تحقق موضوع اقتصاد مقاومتی، باید تمامی مردم با اتحاد تلاش کنند.






تاریخ : جمعه 93/2/26 | 4:16 عصر | نویسنده : حسن رضاترابی | نظرات ()

از آنـجـا کـه تهاجم دشمن به اسلام و سرزمین اسلامی به شیوه هاى مختلف صورت مى گیرد، روش مقابله با آن نیز متنوع می باشد ؛ گاهی جهاد نظامى و درگیرى و رویارویى در صحنه جنگ با دشمن است ، گاهی جهاد سیاسی و مشارکت در تعیین مسئولین اجرایی و قانون گذار برای ایستادگی در مقابل نفوذ و استیلای سیاسی دشمن است ، گاهی نیز جهاد مالى و تامین هزینه مبارزه با دشمن می باشد و در بسیاری مواقع جهاد فرهنگى براى رفع و محو سلطه فرهنگى دشمن یا مقابله با هجوم فرهنگى دشمن از اقسام مهم جهاد می باشد .

رهبر معظم انقلاب نیز در بیان تعریف اصطلاحى جهاد مى فرماید:

« هـر چـیـزى کـه هـم تـلاش بـاشد و هم در مقابله با دشمن باشد، جهاد است . بعضى ممکن است یک کارى انجام دهند، زحمت هم بکشند، بگویند ما داریم جهاد مى کنیم ، نه ، جهاد باید در مقابله با دشمن باشد...» (سخنرانى عبرتهاى عاشورا)

بر این اساس بنابراین سه عامل مهم در تبیین مفهوم جهاد از دیدگاه اسلام حائز اهمیت است :

1. اقدامی هـمـراه بـا تـلاش ، کـوشـش و تحمل سختى

2. اقدامى در جهت مقابله با دشمن و دفع هجوم هاى گوناگون او

3. فـى سـبـیـل الله و به قصد و نیت امـتـثال تکلیف الهی و کسب رضاى خدا باشد.

 مقام معظم رهبری در تبیین اقسام جهاد می فرماید :

« یکی از چیزهای برجسته در فرهنگ اسلامی که البته مصداق های بارزی هم بیشتر در تاریخ صدر اسلام و کمتر در طول زمان دارد،عبارت است از فرهنگ رزمندگی و جهاد.

جهاد هم فقط جهاد در میدان جنگ نیست.هر چیزی که هم تلاش باشد، هم در مقابله‌ی با دشمن،این جهاد است. بعضی ممکن است یک کاری را انجام بدهند، زحمت هم بکشند، بگویند ما داریم جهاد می کنیم،نه.

یک شرط جهاد این است که در مقابله‌ی با دشمن باشد.البته یک وقت در میدان جنگ مسلحانه است. این جهاد رزمی است.یک وقت در میدان سیاست است.این جهاد سیاسی است.یک وقت در میدان فرهنگ است.اینجهاد فرهنگی است.یک وقت در میدان سازندگی است.این جهاد سازندگی است.و البته میدان های دیگری هم هست.

شرط دوم این است که در آن تلاش و کوشش باشد.یکی از این جهاد ها هم جهاد فکری است....»

(بخش هایی از سخنرانی آقای خامنه ای در جمع فرماندهان لشکر 27 محمد رسول الله ، 75/3/20 )






تاریخ : جمعه 93/2/26 | 12:8 عصر | نویسنده : حسن رضاترابی | نظرات ()
<      1   2   3   4   5   >>   >

میدان داران فرهنگ