استقلال سیاسی و اقتصادی ایران اسلامی همیشه موردتاکید امام بود.او دست آمریکا و اسرائیل را از کشور کوتاه کرد و مردم را به این نکته توجه داد که نان از عمل خویش خورند و توان و توش خود را به کار گیرند که با زحمت و تلاش و تولید و قناعت ،خود را از بیگانگان بی نیاز سازند.
امام تأکید می فرمود: کشور ما این توان را دارد که نان خود را از سفره خود تهیه کند و با توجه جدّی ملت و دولت به کشاورزی و آباد کردن زمینهای بائر و جلوگیری از اسراف و نابودی زمینهای زراعی, نه تنها از واردات گندم بی نیاز بوده که خود صادر کننده آن خواهیم بود.
پدر استقلال ایران, به فرزندانش اندرز می داد: نیرو و اراده شما از ملتهایی چون ژاپن و آلمان کم تر نیست. آنان با اتکای به نفس و قناعت و پشت کردن به مصرف گرایی و تجمل پرستی, در صنعت و… به خودکفایی رسیدند .
ما که رهبرمان علی(ع) آن مرد کار و تلاش و زهد و قناعت بود،چرا مصرف کننده بازار بیگانگان باشیم و برای برآوردن نخستین نیاز زندگی و سیر کردن کودکانمان, دست نیاز پیش دشمنان اسلام دراز کنیم؟
اگر آهنگ ما, براساس این نغمه آسمانی امام باشد و از استقلال پاس بداریم و دستورهای امام را در این باره سرلوحه برنامه ها قرار دهیم، نام امام و نظام اسلامی همراه با استقلال اقتصادی و سیاسی در همیشه تاریخ، خواهد درخشید .
اینک، پاسداران فرهنگی بایدپیام امام را که همان پیام اسلام ناب است،با استفاده از فرهنگ و زبان به ملتهای تشنه آب گوارای این کوثر زلال،برسانند و محاصره تبلیغاتی و جنگ روانی دشمن علیه اسلام و امام را بشکنند.
روش های مقابله با جنگ و تهدیدات نرم دشمن و استکبار جهانی در حوزه فرهنگی علیه انقلاب ما چیست ؟
باید توجه داشت که همواره دغدغه مسئولین و علماء هم همین بوده است ،مثلا حضرت امام(ره) در سخنی می فرمودند:ما از حصر اقتصادی نمی ترسیم، آن چیزی که ما را می ترساند، وابستگی فرهنگی است.
استقلال و موجودیت هر جامعه، از استقلال فرهنگی آن نشأت می گیرد.از آنجا که هویت و اساس هر کشور را فرهنگ آن کشور تشکیل می دهد، بهترین راه غلبه بر هر کشور تغییر دادن فرهنگ آن کشور در راستای اهداف مورد نظر است .
روشن است کشوری که از نظر فرهنگی بنیان های فرهنگی خویش را از دست دهد، هویت و شخصیت خویش را از دست داده است و چنین جامعه ای به راحتی فرهنگ بیگانه را خواهد پذیرفت. از این رو یکی از مهمترین حوزه های تأثیرگذاری تهدیدات نرم، حوزه فرهنگی است و دشمن تلاش می کند که با بهره گیری از امکانات و ابزار های لازم در این زمینه، اندیشه ها، باورها، ارزش ها و رفتارهای جامعه، هدف را در این حوزه دگرگون ساخته و در مسیر اهداف خویش شکل دهد.
اگر ما مهمترین ویژگی انقلاب اسلامی را، ویژگی فرهنگی آن بدانیم، دشمن برای مقابله با نظام اسلامی نوک پیکان تهاجم خویش را به سمت فرهنگ ناب اسلامی نشانه رفته است تا نظام اسلامی را از این گوهر ناب، جدا نماید. دشمنان نظام اسلامی مهمترین مانع تسلط بر جمهوری اسلامی ایران را فرهنگ اسلامی یافته و آنرا سدی در برابر اهداف استعماری خویش می دانند و در این راستا تمام تلاش خویش را برای از بین بردن و تغییر دادن آن بکار گرفته اند و از ابزارهای گوناگون در این راه بهره گرفته و می گیرند.
از این رو فرهنگ ناب اسلامی کانون توجه اردوگاه استکبار بوده و آنان پس از ناکامی در جنگ سخت و ابزار نظامی در مقابله با نظام اسلامی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم را در دستور کار خویش قرار دادند و تلاش می کنند با تهی نمودن انقلاب اسلامی از درون مایه فرهنگ اسلامی، آن را از ماهیت حقیقی خویش جدا نموده و از صحنه مقابله با آنان بیرون ببرند. و در این زمینه از ابزارهای مختلف و گوناگون بهره می گیرند. از صنایع فرهنگی همچون سینما، کارتون، اسباب بازی، بازی های رایانه ای و... گرفته تا به کارگیری ابزارهای رسانه ای شامل مطبوعات، خبرگزاری ها، اینترنت و... مرکز و نقطه اصلی تلاش دشمن در این زمینه قشر جوان کشور است.
تلاش های بسیاری جهت رفع عقب افتادگی و مبارزه با هجوم همه جانبه دشمنان از طریق فرهنگی، شده است، اما بعضی از موانع هم قابل انکار نیست. وظیفه سنگین دلسوختگان اسلام و انقلاب این است که ابتدا توطئه های دشمن را به درستی شناسایی کنند و سپس برای مقابله با آن برنامه ای منسجم و حساب شده ارائه نمایند و با جهاد فکری و فرهنگی خود، راه را برای دین ستیزان، بسته و با جهاد فکری و فرهنگی، دِین خود را ادا نمایند.
در شیوه مبارزه ابتدا باید فرهنگ اسلامی را شناخت و فهمید که فرهنگ واقعی چیست و آنچه را غیر اسلامی یا ضد اسلامی است از آن جدا کنیم تا بدانیم که با چه باید مبارزه کنیم.
از دیگر موارد کمک کننده به مبارزه با تهاجم دشمنان برخورد عاطفی و دوستانه با جوانان است از همان ابتدای کار یعنی از خانواده که جایی است که رشد یک فرد از آن جا شروع می شود چنان که در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم به خانواده به عنوان واحد بنیادی جامعه نگریسته شده است تا دیگر مراحل رشد و نمو شخصیت فرد.
روش های مقابله با تهدیدات نرم:
1. ترویج فرهنگ دینی و تبیین زیبایی ها و ارزش های آن برای افراد جامعه و به ویژه نسل جوان؛ اگر افراد جامعه و جوانان با فرهنگ ناب اسلامی و زیبایی های آن آشنا بشوند و این فرهنگ با روح و روان آنها عجین و آمیخته گردد در برابر تأثیرات فرهنگ بیگانه در امان خواهند ماند.
2. برطرف نمودن شبهات و تهاجماتی که از سوی غرب به منظور ناکارآمد جلوه دادن فرهنگ اسلامی صورت می گیرد؛ فرهنگ اسلامی باید بگونه ای معرفی گردد که کارآمدی و پویایی آن برای اداره زندگی فردی و اجتماعی آشکار گردد.
3. تبیین تو خالی بودن و ابتذال فرهنگ غرب؛ افراد جامعه و به ویژه جوانان باید ضمن شناسایی فرهنگ اسلامی با انحطاط و ابتذال فرهنگ غرب و پیامدهای ناگوار آن برای فرد و اجتماع آشنا شوند تا از گرایش به آن، صرف نظر کنند.
روشن است که به منظور دستیابی به این اهداف، باید از راهکارها و ابزارهای مختلف و متنوع به ویژه ابزارهای فرهنگی، هنر، رسانه و وسایل ارتباطی استفاده نمود. در واقع باید از همان ابزاری که اردوگاه استکبار به منظور ضربه زدن به فرهنگ اسلامی و ترویج فرهنگ خویش بهره می گیرد، در جهت عکس خواست آنان و اشاعه و ارائه فرهنگ ناب دینی استفاده نمود.
به طور قطع پویایی و توانمندی فرهنگ اسلامی به گونه ای است که فرهنگ مبتذل غرب که ارمغان آن، بحران های سیاسی، اجتماعی و اخلاقی است، هرگز یارای مقابله با آن را نخواهد داشت.
وظیفه دولت در مبارزه فرهنگی از همه، دارای حسّاسیّت بیشتری است، دولت جمهوری اسلامی می تواند با بکارگیری ابزار و امکانات و نیروهای متخصص ارزشهای معنوی را در جامعه اسلامی ترویج نمایند.
در همین راستا دولت جمهوری اسلامی اقداماتی را انجام داده است که برخی به صورت موفقیت آمیز و در جهت مثبت است. در مدیریت بر این مقابله از نهادهای بسیاری می توان استفاده نمود که سرلوحه همة اینها صدا و سیمای جمهوری اسلامی است.
دشمنان اولین و بهترین حربه برای تهاجم به فرهنگ اسلامی را صدا و سیما قرار داده اند و با رسانه های بسیار مجهّز و تبلیغات قوی تلاش نموده اند ریشه های دین اسلام را از درون بپوسانند. صدا و سیما نهادی است که به طور مستقیم می تواند با برنامه های خود جلوی تأثیرات تهاجم ماهواره ها و رسانه های تبلیغات دنیا را تا حدی بگیرد.
هدایت مطبوعات به سمت مصالح جامعه از دیگر اقدامات دولت جهت حفظ فرهنگ و مقابله باجنگ نرم است ، هر چند مطبوعات مثبتی در این راستا مشغول به کار هستند.
وزارت آموزش و پرورش دومین ارگان مسئول در مقابل جنگ نرم و تهاجمات فرهنگی است که سرمایه گذاریهای فراوانی را در این حوزه می طلبد.
تفکر بسیجی بر آمده ازمکتب امام خمینی با محتوای چون : عدالت طلبی ، مردانگی و شجاعت ، غیرت و جوانمردی ، تعهد و وفا داری ، صبر و پایداری ، عزت نفس و گمنامی، دوری از شهرت طلبی بدون وابستگی به هرحزب و گروهی و در اطاعتی اگاهانه از ولایت. تفکر بسیجی مختص زمان و مکان نیست. نیاز همیشه دوران و باید در متن زندگی جریان داشته باشد.
مقام معظم رهبری در همین راستا می فرمایند: فرهنگ بسیجی فرهنگ معنویت ، شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی است و خواستهای حقیر نشدن، روحیه و معرفت بسیجی باید همه گیر شود تا این کشور بتواند بار سنگینی که بر دوش دارد ، همان بار هدایت الهی و سعادت انسان ها را به سر منزل برساند. لذا بسیج تمام شدنی نیست .
تفکر بسیجی بیش از هر چیز بر ایمان و اخلاص استوار است.بندگی و عبودیت، سادگی و صداقت ، بندگی نه از روی طمع و خوف بلکه از روی عشق به معبود است. بسیجی بنده رب است، نه دنیا طلبی ، هر چه هست کسب رضایت معبود است.
فرهنگ و تفکر بسیجی به عنوان مهمترین مولفه خیزش و جهش درعرصه های مختلف جامعه امروزی ایران سربلند اسلامی ثمرات و برکات زیادی را به همراه داشته و یکی از محوری ترین این مولفه ها اقتدار جمهوری اسلامی است .
امروز حضور تفکر و اندیشه بسیجی برگرفته از آرمان های انقلاب اسلامی میتواند به عنوان یک الگو کار آمد در کار های گروهی و در متن جامعه و امنیت اجتماعی نقش اساسی داشته باشد .
به هرمیزان که در فرهنگ سازی برای ترویج مفاهیم ارزشی همچون تفکر بسیجی کوتاهی کنیم بیش از آن فرهنگ غربی و دنیا طلبی و مصرف زدگی فضا را پر خواهد کرد فرهنگ شهادت روحیه شهادت طلبی امروز در دنیا بزرگ ترین تهدید جهانی برای دنیای غرب است. اعتقاد به فرهنگ و تفکر بسیجی در بین جوانان ریشه دار شده است.
افتخار بزرگ ایران سربلند به نسل جوان کشور و حضور سازمان یافته بسیجیان در زمینه های مختلف میتواند برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20ساله مهم باشد. بسیج همیشه اقتدار نظام را تضمین کرده و باعث سربلندی این کشور است .
دشمنان ایران اسلامی از تفکر بسیجی از فرهنگ شهادت از روحیه شهادت طلبی هراس دارند. دشمن در برنامه های مدون خود با افتتاح شبکه فارسی زبان بی بی سی ماهواره که توسط صهیونیزم و انگلیسی ها راه اندازی گردیده ، هدف بر اندازی نظام است. با برنامه های مختلف و ایجاد تفرقه و بر شمردن برخی مشکلات و دامن زدن به انها و اخبار کذب میخواهند نسل جوان کشور را از هویت خویش دور نمایند.
دیو سیاه همان دشمنان قسم خورده ایران امروز از چهار سو تانک های خود نیرو های خود را ارایش داده اند جوان ایرانی امروز باید متوجه باشد که تانک های امریکائی برای او اینگونه ارایش گرفته اند وگرنه افغانستان و عراق جز یک بهانه بیش نیست . بی حجابی، اعتیاد ، مد گرائی ، خود از اهداف اصلی دشمن است . انها از فرهنگ شهادت ز روحیه شهادت طلبی میترسند .
برای گسترش فرهنگ بسیجی باید این باور در اقشار مختلف مردم به حق ایجاد و گسترش یابد که بسیجی نقش افرین اصلی در حماسه هشت سال دفاع مقدس بوده البته نیرو های نظامی دیگر نیز با همان روحیات بسیجی عمل میکردند امروز نیز بسیج در امنیت اجتماعی میتواند نقش اساسی را ایفا نماید .
اگر ما از شهدا خوب بگویم همانطور که بوده اند قشنگ حرف بزنیم . از شهدا درست بگوئیم و مردم بخوبی شهدا را بشناسند بحران ها در جامعه به خودی خود کاهش پیدا خواهد کرد .
نسل سوم باید خودش را باور کند که میتواند مثل نسل اول انقلاب بسیجی ساده و دلداده خدا باشد .
دیروز بسیجیان برای دفاع از کشور دنبال سهمیه و مجوز و مال دنیا نبودند. رفتند و از کشور دفاع کردند.انها خودشان را باور کرده بودند با شیطان درون مبارزه کرده بودند در وصیتنامه شهدا هریک خود گنجینه بزرگی است. هر کدام خود یک دانشنامه است یک دانشگاه است جوانان ما بروند و سرگذشت بسیجیان شهید را بخوانند از شهدای کم سن و سال گرفته تا آن پیرمرد بسیجی چنان وصیت نامه های نوشتن که امروز از یک دانشجوی تحصیل کرده بر نمی اید.